Press

2011-10-26

Prisbelönt CleanTech utvärderas av Skypes grundare

Intresset för miljöteknik ökar ständigt och ett tecken på detta är att finalisterna nu utsetts i Niklas Zennströms ”Green Mentorship Award”. Bland de fyra finalisterna återfinns internationellt prisbelönta Rehact AB med sin innovativa lösning för energisnåla byggnader.

Rehacts tekniklösning har redan tidigare väckt stor uppmärksamhet internationellt och företaget har bland annat fått hjälp från Energimyndigheten med att föra ut tekniken. Konceptet har vunnit flera internationella priser och utmärkelser, bland annat i USA, Sverige, Norden och Kuwait. Nu meddelas att Rehact också lyckats fånga intresset hos juryn för Green Mentorship Award. Green Mentorship Award har skapats av Zennström Philanthropies för att belysa och lyfta fram det arbete som utförs av entreprenörer i Sverige för att tackla klimatförändringarna och skapa en framtid med låga koldioxidutsläpp. Vinnaren kommer att få personlig handledning från Niklas Zennström, en av grundarna av Skype, det internationella riskkapitalbolaget Atomico samt en av grundarna av Zennström Philanthropies.

Rehact är en av fyra finalister som har valts ut från ett starkt fält. Under november kommer Rehacts Vd Svante Bengtsson att intervjuas av Niklas Zennström som en del av den slutliga bedömningen. Vinnaren kommer att tillkännages vid Dagens Industri energikonferens den 12 december. Vinsten består bland annat av att Niklas Zennström personligen kommer att engagera sig och sitt nätverk i vinnarbolaget för att påskynda kommersialiseringen av tekniken.

Svante Bengtsson, vd

+46 709 566 756

svante@rehact.com

Mer information:
  www.rehact.se
  gma.zennstrom.org
  www.alternativa.se

Rehact AB är ett publik aktiebolag som säljer och utvecklar teknik för att väsentligt minska behovet av extern energi för värme, kyla och ventilation i byggnader. Bolaget första produkt är en unik ventilationsenhet, RVU, som tempererar friskluft till byggnader på ett energieffektivt sätt. Kring denna produkt har ett världsunikt komfortsystem för byggnader designats. Systemet tillhandahåller lågtempererad vattenburen ventilation, värme, kyla och varmvatten i ett samverkande system.  Genom innovativ energidistribution kan behovet av extern energi minskas med upp till 85 % genom effektivt utnyttjande av gratis förnybar och återvunnen energi. Den höga energibesparingen medger mycket korta återbetalningstider för systemet.

Rehact har idag utveckling i Sverige och bedriver försäljning mot utlandet. Företaget utsågs 2008 av WWF till ett av Sveriges 12 mest intressanta miljöteknikföretag, har vunnit ett flertal utmärkelser i Norden, USA och Kuwait och finns med på den lista över internationellt intressanta miljöteknikföretag som USA:s ambassadör i Sverige har upprättat.

Bolagets aktier handlas på Alternativa aktiemarknaden, www.alternativa.se

Dela inlägg