Press

2011-09-01

Nya framgångar för svensk miljöteknik

Det svenska miljöteknikbolaget REHACT AB fortsätter att skörda internationella framgångar. Idag meddelades att bolaget är en av sex finalister till det holländska Postkodlotteriets miljötekniktävling ”Green Challenge”. Vinnaren tar hem €500 000 för att expandera företaget och finalen hålls i Amsterdam den 15 september.

I årets upplaga av Green Challenge granskades över 700 affärsplaner från fler än 80 olika länder. Det var ett grannlaga arbete som väntade juryn och idag kungjordes att sex affärsplaner valts ut för muntlig presentation och utfrågning inför juryn. Rehact var enda utvalda bolag från de nordiska länderna.

”Jag är mycket glad över att juryn valt ut Rehacts teknologi bland så många andra kvalificerade bidrag. Att energieffektivisera är mer kostnadseffektivt än att producera ny energi. Ca 20-25 % av all energi som produceras förbrukas för att tillhandahålla värme, kyla och ventilation i byggnader. Rehacts lösningar kan idag minska behovet av tillförd energi med upp till 85 % med högsta inomhuskomfort.”

Dela inlägg