Press

2017-05-04

Jacqueline Winberg ny styrelseledamot i Fastator

Chefsrekryteraren Jacqueline Winberg blir ny ledamot i investmentbolaget Fastators styrelse. Det beslutades på bolagets årsstämma den 3 maj. Hon bidrar med mångårig erfarenhet av företagsstyrning och av att driva upp verksamheter från startupfas till framgångsrikt börsbolag.

Jacqueline Winberg är idag VD för executive search-firman Stanton Chase, vars svenska verksamhet hon grundade 2006. Jacqueline har en bakgrund inom bank och finans och är sedan 2003 även styrelseledamot i Avanza Bank AB. Under hennes styrelseperiod har Avanzas aktie slagit börsens index med över 1000 procent – ett resultat som gjorde att hon år 2010 utnämndes till 2000-talets mest framgångsrika styrelsekvinna av tidningen Veckans Affärer.

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren kommenterar nytillskottet:

”Jag är otroligt glad att Jacqueline tar plats i styrelsen. Hennes framgång med Avanza och erfarenheter av att utvärdera VDar och ledningsgrupper kommer att bli värdefullt för oss framöver när vi nu har ambitionen att öka förvärvstakten ytterligare”.

För Jacqueline Winberg är det framförallt bolagets affärsmodell som lockar:

”Fastator är ett spännande och nyskapande investmentbolag. Jag tycker affärsmodellen är intressant på så sätt att man jobbar nära den lokala affären och kan ta positioner i hela fastighetssektorn, oberoende av geografi och storlek på företaget.”

Jacqueline Winberg tillträdde sin styrelsepost den 3 maj 2017.

För mer information, vänligen kontakta:

Björn Rosengren, styrelseordförande
bjorn.rosengren@fastator.se
+46 (0)8 661 50 47

Joachim Kuylenstierna, tf VD
joachim.kuylenstierna@fastator.se
+46 (0) 70 515 51 51

OM FASTATOR

Aktiebolaget Fastator (publ) är ett investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn. Fastators affärsidé är att investera i entreprenörsdrivna, fastighetsrelaterade bolag där vi genom aktivt och långsiktigt ägande bidrar till att förverkliga orealiserad potential. Sedan den 24 september 2015 handlas Fastators aktie på Nasdaq First North Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (publ), tel. + 46 8 463 80 00. 

Dela inlägg