Press

2013-01-21

Framgångsrik delegationsresa till Qatar och Abu Dhabi

REHACT deltog under 13 – 18 januari i den delegationsresa till Qatar och World Future Energy Summit i Abu Dhabi som arrangerades av Svenska Energimyndigheten och Exportrådet. Delegationen leddes av energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma och mottogs väl både i Qatar och Abu Dhabi.

REHACT besökte för tredje gången Qatar och World Future Energy Summit i Abu Dhabi. I Qatar träffade delegationen bland andra ”Qatar 2022 Bid Committe” som ansvarar för samordningen av alla byggprojekt inför världsmästerskapen i fotboll 2022. Inför VM skall nio st nya och luftkonditionerade arenor byggas och utöver de stora arenorna skall administrativa byggnader samt hotell och bostäder för uppemot en halv miljon människor byggas. Målet är att att byggnaderna skall uppföras klimatneutralt. Delegationsbesöket rapporterades om i lokal press:
http://www.constructionweekonline.com/article-20427-qatar-2022-committee-meets-swedish-delegation/#.UP1N1R0sC0p

Under World Future Energy Summit i Abu Dhabi träffade bolagets VD intressenter från bland annat Abu Dhabi Municipality, en myndighet som verkar för samhällsbyggnad. VD passade även på att träffa gamla kontakter sedan tidigare mässor.
– Generellt har man i MENA-regionen stora kostnader för att hålla sina byggnader svala och alla vet hur obekväm normal luftkonditionering är pga det kalla luftdrag som nästan alltid uppstår. REHACT erbjuder ett komfortablare och energieffektivare sätt att hålla byggnaden sval, vilket man är mycket intresserad av här nere. Samtidigt är man medveten om att att europeisk teknik nästan alltid måste anpassas för regionens förutsättningar. Långsiktighet är därför mycket viktigt. På REHACT kommer vi nu att följa upp de projekt- och samarbetsförslag vi fått för att se vilka potentiella partners vi skall gå vidare med, säger Svante Bengtsson, VD REHACT AB.

Se även: http://www.worldfutureenergysummit.com/

Dela inlägg