Fastators innehavsbolag Nordic PM förvärvar 60% av Komfast

2021-08-17

Fastators innehavsbolag Nordic PM förvärvar 60% av Komfast

Fastators innehavsbolag Nordic PM knyter ytterligare ett bolag inom fastighetsförvaltning till sig genom förvärv av 60% av aktierna i KOM Fastighetsförvaltning AB (”Komfast”), som blir koncernens tredje förvärv under 2021 och stärker tjänsteutbudet i mellersta Sverige.  
 
Komfast är ett Borlängebaserat bolag som under lång tid varit en av Nordic PM:s externa samarbetspartners. Bland bolagets största kunder återfinns fastighetsbolagen Masmästaren, SBB och Stora Enso. Grundarna av Komfast kommer fortsatt vara delägare och verksamma i bolaget. 
 
Komfast bedriver främst verksamhet i Dalarna med omnejd. Med en stor kompetensbredd inom förvaltning möjliggör affären att Nordic PM’s position som rikstäckande fastighetskonsult stärks än mer. Tidigare under våren förvärvades även servicekoncernen Nativus och elbolaget Emterfors El.  
 
– Vi har under flera år haft ett givande samarbete med Komfast och när nu möjligheten gavs att växa tillsammans så såg vi det som en självklarhet att ta nästa steg i att bli ett fullservicehus både gällande tjänsteutbud och geografisk etablering, säger Nordic PM:s VD Jeanette Öhrn. 

Dela inlägg