Press

2015-10-02

Daniel Hummel ny VD för Fastator

Daniel Hummel har av styrelsen utsetts till ny VD för Aktiebolaget Fastator (publ). Han efterträder Erika Kveldstad som är t.f. VD. Erika kommer i samband med detta tillträda en ny roll som CFO. Daniel Hummel kommer närmast från Swedbank där han de senaste två åren varit Head of Strategy för Swedbank Markets. Innan dess har han ansvarat för Swedbanks Corporate Finance-avdelning i Sverige samt Baltikum och under åren 2011-2012 varit COO respektive tillförordnad chef för den svenska Investment Banken inom Swedbank.

”Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Daniel Hummel. Hans mångåriga bakgrund inom kapitalmarknaden, hans erfarenhet av att driva utveckling av verksamheter och ett bevisat starkt ledarskap gör honom till rätt person, att tillsammans med den samlade kompetensen som redan finns inom bolaget, utveckla Fastator till det ledande fastighetsinvestmentbolaget på marknaden”, säger Mats Hulth, styrelseordförande i Fastator.

Daniel Hummel kommer att tillträda som VD för Fastator den 1 december 2015.

”Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor ta mig an detta uppdrag. I dagsläget finns det inget renodlat fastighetsinvestmentbolag på aktiemarknaden, förutom Fastator. Jag är övertygad om att vi har en viktig funktion att fylla, både vad gäller finansiering och utveckling av bolag inom fastighetssektorn. Jag ser också Fastator som ett attraktivt och intressant investeringsalternativ för såväl institutionella som privata placerare. Teamet inom Fastator, nätverket kring bolaget och inte minst möjligheterna på fastighetsmarknaden gör att jag känner mig övertygad om att vi har en mycket spännande och kul resa framför oss”, säger Daniel Hummel, tillträdande VD i Fastator.

För ytterligare information kontakta:
Erika Kveldstad, t.f. VD, Tel: +46 (0) 70-339 99 99, e-post: erika@fastator.com

Fastator är ett svenskt fastighetsinvestmentbolag som investerar i entreprenörsdrivna fastighetsrelaterade bolag. Bolagets aktie handlas sedan den 18 september 2015 på Nasdaq First North Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550.

Dela inlägg